Restauracja Burkaty

Tradycyjna kuchnia regionalna i polska z nutą finezji


Restauracja Burkaty serwuje dla Państwa dania kuchni regionalnej i europejskiej.

Począwszy od bogatych i urozmaiconych śniadań, poprzez menu restauracji, które odkryje przed Państwem podróż po najgłębszych zakątkach kuchni regionalnej takich jak kwaśnica z babcinego przepisu, pstrąg z górskiego potoku, płynącego przed oknami naszej restauracji i wiele innych dań,
czego ukoronowaniem jest szarlotka z lodami. Dodatkowo w restauracji można się rozgrzać winem grzanym z naszego przepisu lub też wypić przepyszną, aromatyczna kawę, która z deserem przeniesie nas w chwilę zapomnienia.

Aktualnie restauracja a'la carte jest nie czynna, dla naszych gości oferujemy śniadania w formie bufetu oraz możliwość wykupienia serwowanych obiadokolacji (zupa, drugie danie, napój)

Menu:

Szef kuchni poleca:

1. Pajda Burkaty- wiejski chleb ze smalec, kiełbasą, cebulą, serem podhalańskim wędzonym i szczypiorkiem

2. Zupa Leśna Jucha- na śmietance z grzybami, masconymi grulami i boczkiem

3. Stek Rostbef na Różowo- podany na dębinie z frytkami stekowymi, masłem z czarnym czosnkiem, solą truflową oraz mixem sałat

4. Filet z Kurczaka Supreme- z risotto szafranowym, warzywami z woka, oliwą i parmezanem

Zakąski

1. Góralskie moskole- 4 szt. z bryndzą i masłem czosnkowym

2. Oscypek grillowany w panierce- 2 szt. z dżemem cebulowym, sałatą rzymską, pomidorkami i żelem malinowym

Zupy

1. Kwaśnica z grulami i wędzonym żeberkiem

2. Rosół domowy z makaronem

Pierogi własnej roboty

1. Pierogi z mięsem

2. Pierogi z serem i ziemniakami

3. Pierogi z bryndzą i szpinakiem

4. Piergi z owocami- Tryskawa/Borówka

Dania dla dzieci

1. Zupa pomidorowa z makaronem

2. Stripsy drobiowe- z frytkami i surówką z marchewki

3. Naleśniki z serkiem lub nutellą

4. Frytki z serem i ketchupem

5. Frytki z ketchupem

Dania Główne

1. Żebro Glazurowane BBQ- grule pieczone, pomidorki kiszone, kapusta zasamażana na słodko

2. Kotlet Bacy- kotlet schabowy z boczkiem, cebulką, podhalańskim serem wędzonym, dżemem cebulowym, kapustą zasmażaną na słodko i grulami pieczonymi

3. Placek po Zbójnicku- z gulaszem wieprzowym, kwaśną śmietaną, podhalańskim serem wędzonym, ogórkiem kiszonym

4. Pstrąg Białczański Pieczony- z grulami pieczonymi, masłem z czarnego czosnku, surówka z kiszonej kapusty, paloną cytryną

Makaron

1. Tagliatelle z Krewetkami- na białym winie z masłem i czosnkiem, chili, pietruszką i parmezanem

2. Penne z Kurczakiem- w sosie śmietanowym, szpinakiem i parmezanem

Sałatka

1. Sałatka z Grillowanym Kurczakiem- ogórek, winogrono, cebula czerwoną, winegret, mix sałat, grzanki

2. Sałatka z Kozim Serem- gruszka, burak glazurowany, orzech włoski, mix sałat

Desery

1. Szarlotka Burkaty- ciepła szarlotka z bitą śmietaną, gałka lodów śmietankowych

2. Słodki Burkat- lody rzemieślicze z bitą śmietaną, granolą czekoladową, sosem owocowym

 

Tel: 18 265 53 50/ kom: 511 080 008

Nasze nagrody