Restauracja Burkaty serwuje dla Państwa dania kuchni regionalnej i europejskiej.
Począwszy od bogatych i urozmaiconych śniadań, poprzez menu restauracji, które odkryje przed Państwem podróż po najgłębszych zakątkach kuchni regionalnej takich jak kwaśnica z babcinego przepisu, pstrąg z górskiego potoku, płynącego przed oknami naszej restauracji i wiele innych dań,
czego ukoronowaniem jest szarlotka z lodami. Dodatkowo w restauracji można się rozgrzać winem grzanym z naszego przepisu lub też wypić przepyszną, aromatyczna kawę, która z deserem przeniesie nas w chwilę zapomnienia.
Aktualnie restauracja a'la carte jest aktualnie czynna.
Menu:
Szef kuchni poleca:
1. Pieczona Gicz Jagnięca Sous Vide, z puree, sos warzywny, dip chrzanowo pietruszkowy, burak glazurowany - 86,00 PLN
2. Filet z Kurczaka Supreme Sous Vide z kostką, z grulami pieczonymi, warzywami pieczonymi i musem mango - 52,00 PLN
3. Ślwika na gorąco- ciepłe śliwki na czerwonym winie z gałką lodów śmietankowych - 28,00 PLN
Zupy
1. Żurek Białcański z Kiełbasą, ziemniakami i jajkiem - 26,00 PLN
2. Kwaśnica z grulami i wędzonym żeberkiem - 26,00 PLN
3. Rosół domowy z makaronem - 24,00 PLN
Pierogi własnej roboty
1. Pierogi z serem i ziemnkami - 38,00 PLN
2. Pierogi z mięsem - 38,00 PLN
Dania dla dzieci
1. Zupa pomidorowa z makaronem -18,00 PLN
2. Stripsy drobiowe- z frytkami i mizerią ze śmietaną - 36,00 PLN
3. Naleśniki z kremem czekoladowo-orzechowym - 24,00 PLN
4. Frytki z ketchupem - 20,00 PLN
Dania Główne
1. Żeberko Glazurowane BBQ Sous Vide- podane na dębinie z grulami pieczonymi, kapustą zasmażaną na słodko - 68,00 PLN
2. Kotlet Bacy- kotlet schabowy z boczkiem, cebulką, podhalańskim serem wędzonym, dżemem cebulowym,
kapustą zasmażaną na słodko i grulami pieczonymi - 56,00 PLN
3. Placek po Zbójnicku- z gulaszem wieprzowym, kwaśną śmietaną, ogórkiem kiszonym - 49,00 PLN
4. Pstrąg Białczański Pieczony- z grulami pieczonymi, masłem ziołowym, surówką z kiszonej kapusty - 66,00 PLN
Tel: 18 265 53 50/ kom: 511 080 008